top of page
Ectolog luo mielenrauhaa.

Ectolog Oy

Koko tarina

Koko tarina. 2000 luvun alussa aloitin apumiehenä henkilöstöpalvelu yrityksessä. Työkohteet sijaitsivat Helsingin alueella ja työtehtävä oli kattotimpurin apulaisena. Suomenlinnassa kantaessani lankkuja katolle tuumin, että minusta olisi paljon muuhunkin. Ryhdyin tuumasta toimeen ja otin asian puheeksi työmaamestarin kanssa. Ei aikaakaan kun mestari kiikutti minulle pellistä tehdyn pakin täynnä työkaluja ja toivotti tervetulleeksi peltiseppien arvokkaaseen oppiin. Siitä alkoi mielenkiinto konesaumakattojen valmistukseen. Minut ohjattiin kattotyömaalta Suomenlinnan hoitokuntaan peltisepän apumieheksi. Kiertelimme kauniissa ja ylväässä Suomenlinnassa. Uusimme vanhoja konesaumakattoja, paikkasimme niitä ja koin ensikosketuksen jalkarännien ammattitaitoa vaativaan lajiin.

Ammattitauti iski aika nopeasti molempiin ranteisiin (rannekanavan tukkeuma) eikä reissuhommat sopineet nuorelle reilu 20v miehelle. Lääkärintarkastuksessa todettiin, että peltisepän töitä et tule tekemään ennen leikkausta etkä leikkauksen jälkeen. Helsingistä siirryin Seinäjoelle peltialan yrityksen palvelukseen peltisepän työtehtäviin ja uutena oppiaiheena tuli omakotitalojen, rivitalojen sekä kerrostalojen ilmanvaihto asennukset. 9 vuotta kuitenkin tein ennen ensimmäistä ranneleikkausta. 

Yrityksessä toimin jo itsenäisenä asentajana. Tekotavat ja yleiset tottumukset rupesivat kuitenkin käymään mahdottomiksi mielenpäälle. Siirryin seuraavaan yritykseen Seinäjoella, mutta kyseinen yritys ei ollut kiinnostunut konesaumakattojen valmistuksesta ja 3 vuoden jälkeen otin yhteyttä seuraavaan yritykseen. Siellä aloitin itsenäisenä asentajana ja uutena oppiaiheena parvekelasitukset. 12 vuoden jälkeen iski jälleen sama tunne, eikö voisi tehdä jotain muuta.

Tämän jälkeen työskentelin vielä Vaasassa ja Ilmajoella. Kaikki tämä 12 vuoden ja useiden peltiseppien tieto ja taito kerättynä yhteen pakettiin. Lähdin opiskelemaan yksityiselle turvallisuusalalle Kurikkaan aikuiskoulutus puolelle.

Ryhmämme oli VAT22 (vartijan ammattitutkinto). Ennen koulun loppumista työharjoitteluvaiheessa solmin ensimmäisen työsopimukseni Seinäjoella. Tehtäviin kuului paikallisvartiointia, myymälävartiointia, piirivartiointia sekä suojelutehtäviä. Työt rupesivat harvenemaan, joten hain seuraavaan vartioimisliikkeeseen vartijaksi jossa toimin reilun vuoden. Sieltä siirryin vanhana työntekijänä uuteen työtehtävään turvasuojaajaksi. Turvasuojaajana toimin Seinäjoella 3 vuotta. Työtehtäviin kuuluivat rikosilmoittimet, palohälytinlaitteet, ovien lukitusjärjestelmät, hätähälytyslaitteet ja kameravalvontalaitteet. Taas iski sama tunne, että kyllä tästä maailmasta löytyy vielä se paikka jossa minun jalat pysyvät paikoillaan. Siirryin seuraavaan turvallisuusalan yritykseen jossa viihdyin vuoden. Tuon vuoden aikana syntyi kipinä Ectolog Oy:n perustamisesta.

Puutyöt ja hirrenveisto ovat kulkeneet mukana jo ennen syntymää. Isäni on hirsirakentaja ja äitini konepuuseppä.

Mitä tässä jää mainitsematta ovat keittiökalusteiden valmistus ja asennus, tynnyrisaunojen ja lomamökkien valmistus, grillikodan ja huvimajojen valmistus sekä hirsityöt. Ehkäpä niistä joskus vielä lisää.

Jani Säntti C/O Ectolog Oy

Jani Säntti

Perustaja & hallituksen puheenjohtaja

jani@ectolog.fi

0449830858

Verkkolaskuosoitteemme: 003732431315

Y-tunnuksemme: 3243131-5

Verkkolaskuoperaattorimme: Maventa

Operaattorin välittäjäntunnus: 003721291126

Sähköpostilaskuosoite: invoice-32431315@kollektor.fi

 

Paperiset laskut tulee lähettää

osoitteeseen: Ectolog Oy 32431315 PL 100 80020 Kollektor Scan

Vakuutus Fenniassa

Vastuuvakuutus 500 000 euroa henkilö- ja esinevahingoissa

Luotettava kumppani Ectolog Oy

Poliisihallituksen myöntämä elinkeinolupa: TU/2022/91

Vastaavana hoitajana turvasuojaus toiminnassa:

Jani Säntti 0449830858

Ectolog Suomen yrittäjät

Ota yhteyttä

Lähetä viestisi niin otamme sinuun yhteyttä.

Kiitos yhteydenotostasi

bottom of page